HU
mobilemenu
ggdental-005.jpg
ggdental-005-rs-4.jpg
ggdental-005.jpg

KEZELÉSEK

 

KEZELÉSEK

 

Szájhigiéniától a paradontológiai beavatkozásokig

A fogászat és a szájhigiénia terén kiemelkedő szerep jut a prevenciónak, vagyis azoknak a módszereknek és eljárásoknak, melyek a fogszuvasodás és a fogínygyulladás megelőzését szolgálják. Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet az otthoni fogápolás fontosságára, ugyanis a megelőzés itt kezdődik. A megfelelő szájhigiéniával megakadályozhatóak a kóros folyamatok, ezért ajánlott a lepedékmentességre törekedni. Ezt részben egyénileg, otthon tehetjük meg, részben pedig fogászati rendelőben zajló eljárások igénybe vételével.


Szájsebészeti beavatkozások

A szájsebészet összefoglaló névként szolgál mindazokra a sebészeti beavatkozásokra, amelyeket az arcon és az állcsonton végez a szakember. Hála a korszerű technológiáknak, a speciális, egyénre szabott érzéstelenítésnek és a szakmai felkészültségnek ezek a beavatkozások ma már fájdalommentesen történnek, tökéletes végeredményt produkálva. A jól ismert foghúzáson túl a sokaknak gondot okozó bölcsességfogak eltávolítása, a gyökércsúcs problémáinak kezelése, a szájüregi cysta eltávolítása mellett a fogbeültetés és ezzel összefüggésben a csontpótlás is egyre gyakrabban keresettek a páciensek körében. Ez utóbbi segítségével az elvesztett fogak pótolhatóak, és visszanyerhető a rágás szabadsága.


Fogpótlások, protetikai megoldások

A magabiztos megjelenés és az esztétikus mosoly érdekében fontos szerepet játszik a fogak állapota. Az évek múlásával a nem megfelelő szájhigiénia, a genetika, valamint az elfogyasztott ételek hatására a fogsor egészségi állapota romolhat. Bár a fogmegtartó kezelések számos lehetőséget kínálnak a saját fogak megőrzésére, de vannak olyan esetek, amikor ezek nem bizonyulnak elegendőnek. Ilyenkor kerülnek szóba a fogpótlások és a különféle protetikai megoldások.


Fogmegtartó kezelések / konzerváló fogászati ellátás

A vonzó megjelenés és az esztétikus mosoly elengedhetetlen feltétele, hogy a fogak egészségesek, épek, és lehetőleg ragyogóan fehérek legyenek. Genetika, a mindennapi fogápolási szokások, az elfogyasztott ételek azonban mind-mind hatással vannak a fogsor egészségére. Bár ma már a fogpótlásra is korszerű lehetőségek állnak rendelkezésre, de a fogorvosok célja egyértelműen a saját fogak megmentése. Ezt a célt szolgálják a fogmegtartó kezelések, amelyek között a fogtömés a legismertebb és leggyakrabban alkalmazott.


Esztétikai fogászat

Mindannyiunk számára fontos a jó megjelenés, az első benyomás, amelynek záloga egy kedves mosolygós arc esztétikus fogsorral. Emberi kapcsolataink során újra és újra megmérettetünk, és akarva-akaratlan figyelmünkbe kerül ez a terület. Mindannyian szeretnénk, ha a környezetünkben, a munkánk során és egyéb társas kapcsolatainkban sikeresebbek, eredményesebbek lehetnénk. A mai fogászati technológiák segítenek az első lépéseket megkönnyíteni!
Az esztétikai fogászat a plasztikai sebészettel karöltve bámulatos változásokat tud hozni, képes már az emberek szépségét olyan vagy jobb állapotba hozni, mint amilyen azelőtt volt.



facebookemail